Raven varnosti računalnika

- Apr 20, 2016-

Odvisno od moči varnostnih zahtev omrežja je razdeljen na štiri varnostni model.

TCSEC varnostne smernice v računalniški sistem je razdeljen v štiri kategorije, sledi D, B, C in A, A je najvišji razred, vsak razred predstavlja sodba zbornik zaščito občutljivih podatkov in analogni strogo razreda. V C in B je razdeljen na več podkategorij, imenujemo ravni.

Razred D: minimalno zaščito. Tako so tiste z evaluacijo, vendar ne morejo doseči višjo raven sistema varnostnih zahtev.

Razred C: brezpogojno zaščito. Razred C brezpogojno zaščito je na voljo "potreba vedeti" (potreba za znane) varstvo je razdeljen v dve podkategoriji.

-C1: Brezpogojna varnost. Varnostni pravilniki so brezpogojno kontrola, identifikacija in dovoljenje je odgovornost.

-C2: Nadzorovan dostop varstvo. Poleg zagotavljanja C1 strategij in odgovornosti, kot tudi kot dostop do zaščite in revizijske funkcije sled. Omrežje za pogoste operacijske sisteme spadajo v to kategorijo.

Razred B: v primeru obvezne zaščitne, zahteve so označene s podatki sistema ustvari v svoji strukturi, in zahteve po podatkih tok, spremljanje, razred B je razdeljen na tri podkategorije:

--B1: Varnostno oznako, poleg izpolnjevanja zahtev kategorije C, oznake zahtevane podatke.

--B2: Strukturna varnost varstvo, poleg zahteve izpolnjevati v B1, za izvajanje obveznega nadzora.

--B3: Secure zaščito domene, upravljanje in ponovno vzpostavitev zaupanja vredna naprava, tudi če računalnik zruši, ne bo razkrila sistemske informacije.

Razred A: dokazano zaščito, varnost je najvišji ravni sistema razredov, take sisteme se lahko določijo v obliki ob modelno zasnovane arhitekture, specifikacij in informacij pretok zaključila nad.

A1: Dokazano zaščite.

Določa skupno štiri kategorije 7 zaupanja računalnik sistem smernic na splošno bi sistem NT, UNIX, itd, samo spoznati ravni C2.


Par:Glavni način ogrožena računalnik in preprečevanje Naslednji:Računalnik elektromagnetno puščanja ni mogoče prezreti